Pomagajte sebi ali nekomu drugemu pri težavi z odvisnostjo od iger na srečo

Stave v takšni ali drugačni obliki v Slovenija vsako leto uživa 6,8 milijona ljudi. Predstavlja 39 % prebivalstva. Za veliko večino je neškodljiva in zabavna oblika zabave. Toda manjšina ima težave in lahko postane žrtev odvisnosti od iger na srečo. Za to manjšino je napisan ta članek iz Gambling ORB.

Spletna stava v Slovenija pomeni, da lahko ljudje stavijo, kjer koli že so – tudi ko so na poti.

Če vi ali nekdo, ki ga poznate, kaže znake težav s stavami, je pomembno, da takoj poiščete pomoč pri spletnih igrah na srečo. V tem članku se bomo v GamblingORB poglobili v to, na katere opozorilne znake je treba biti pozoren, in možnosti, ki so vam na voljo za odpravo situacije.

Kazalo

  Kaj zasvojenost z igrami na srečo naredi vam, vašim prijateljem, ljubljenim in vašemu družbenemu življenju

  Slovenija ima enega najhujših problemov odvisnosti od iger na srečo na svetu. Povprečna izguba na prebivalca je 1.300 EUR. Ta številka se dvigne na 21.000 EUR za problematične hazarderje. Glede na to, da ima skoraj tri četrtine prebivalstva stavo nekje med letom, je grožnja, da bo končala z odvisnostjo od iger na srečo, zelo resnična.

  pomoč pri odvisnosti od iger na srečoPosledice problematičnega igranja na srečo vključujejo izgubo tako premoženja kot denarja. Odvisniki se lahko zatečejo k prodaji sredstev, kot so avtomobili in domovi. Lahko naberejo visoke ravni dolgov. Pogosto si izposojajo denar od posojilodajalcev. Včasih odvisniki od iger na srečo začnejo krasti denar s svojega delovnega mesta, prijateljev in družine.

  Laganje postane norma, saj odvisniki poskušajo prikriti svoje težave. Takšno vedenje uničuje zaupanje in odnose

  Sami ni lahko prenehati z igranjem na srečo. Delo ali šolanje neizogibno trpita. Vse večji stres zaradi nadaljnje izgube denarja in naraščajočih dolgov ogroža čustveno počutje. Odvisniki postanejo razpoloženi in so podvrženi občutku velike tesnobe, kar lahko povzroči napade panike.

  Poiskati pomoč pri strokovnjaku za težave na srečo v Slovenija je najboljši način ukrepanja.

  Odkrivanje znakov odvisnosti od iger na srečo

  Pri drugih je običajno lažje odkriti znake odvisnosti od iger na srečo kot pri sebi. Ljudje ponavadi spregledajo problematična vprašanja ali se zanje opravičujejo, ko gledajo vase.

  Finančni znaki, na katere morate biti pozorni

  Odkrivanje znakov odvisnosti od iger na srečoFinančne težave so običajno prva manifestacija težav z igrami na srečo.

  • Če si delite bančni račun z nekom, ki je odvisen od iger na srečo, boste morda opazili, da se denar dvigne brez razloga. Denar, ki ostane po hiši v kozarcih za prihranke, denarnicah in denarnicah lahko izgine.
  • Če odvisnik ne najde denarja naokrog, se lahko zateče k zastavitvi vrednih predmetov v domu.
  • Če ugotovite, da nimate dostopa do bančnih izpiskov ali naletite na neplačane račune in končne opomnike – vse to je lahko znak težav z igrami na srečo.

  Če vi ali nekdo, ki ga poznate, kaže katerega od zgornjih simptomov, za nasvet pokličite telefonsko številko za pomoč igralcem.

  Razpoloženje in vedenjske spremembe

  Kot smo že omenili, slovenščina z odvisnostjo od stav običajno doživijo spremembe v razpoloženju in vedenju. Znaki, na katere morate biti pozorni, vključujejo:

  • Nekomuniciranje in umaknjenost
  • Nizka funkcionalnost na delovnem mestu
  • Videti je, da je zaskrbljen ali kaže znake vznemirjenosti brez razloga.
  • Videti je nemočno, razočarano ali depresivno ali groziti s samomorom.
  • Spremembe vsakodnevnih navad, vključno s prehranjevanjem, spanjem in libidom
  • Poskus uveljaviti nadzor nad drugimi ali manipulirati.
  • Biti preveč očarljiv ali grozeč

  Spremembe razpoloženja in vedenja so lahko zelo moteče za tesne prijatelje in ljubljene. Te vrste simptomov je mogoče odpraviti s svetovanjem pri igrah na srečo.

  Oglejte si, kaj kompulzivni hazarderji počnejo s svojim časom

  Ko je nekdo zasvojen z igrami na srečo, bo porabil toliko časa za stave, kot je le mogoče. Ta dodaten čas bo porabljen na račun nečesa drugega, zato bodite pozorni na:

  • Redno manjkajo na družabnih srečanjih in niso pripravljeni pojasniti, zakaj.
  • Večkrat zamujati na sestanke
  • Redno si jemljete prosti čas.
  • Za rutinska opravila si vzamete več časa, kot je potrebno.

  Slovenščina, ki poskušajo skriti motnjo kompulzivnih stav, so lahko zelo iznajdljivi. Morajo biti, da poskušajo pojasniti svojo odsotnost. Toda če želite nekomu pokazati, kako prenehati z igranjem na srečo, morate biti sposobni videti skozi te izgovore, tudi če ste ta nekdo vi in ​​se izgovorite sami sebi.

  Različni načini, s katerimi si lahko pomagate premagati odvisnost od iger na srečo

  Slovenščina s težavami z igrami na srečo imajo na voljo več možnosti, ko gre za poskus vrnitve nadzora. Ti lahko:

  • Obrnite se na telefonsko številko za pomoč pri igrah na srečo na 1800 858 888
  • Stopite v stik s podporno organizacijo, kot je Gamblers Anonymous
  • Pogovorite se s finančnim svetovalcem

  Prav tako se lahko poskusite pogovoriti z osebo, za katero menite, da ji lahko zaupate. Lahko je član vaše družine ali gospodinjstva. Lahko je tesen prijatelj, vodja skupnosti, vaš zdravnik in kakšen drug zdravstveni delavec.

  motivacija za prenehanje iger na srečoPomembno je imeti motivacijo za prenehanje iger na srečo . Brez neke oblike zunanje pomoči se učenje, kako sam prenehati z igrami na srečo, običajno konča neuspešno.

  Ne mislite, da nimate težav z igrami na srečo, ker ste zasvojeni samo s spletnimi pokiji. Vrsta iger, od katerih ste zasvojeni, ni pomembna. Lahko je blackjack, ruleta, igranje pokra ali poki. Poskušati premagati odvisnost od pokeyja je enako kot poskušati premagati kakršno koli prisilo stav.

  Vaša prva točka odhoda bi morala biti iskanje pomoči pri spletnih igrah na srečo. Organizacije, kot Gambling Help Online , nudijo podporo vsem, ki jih prizadenejo igre na srečo. Pri Gambling ORB vam lahko ponudimo nasvete in vas usmerimo v pravo smer, vendar na koncu dneva lahko le vi spodbudite ustrezne ukrepe.

  Poiščite možnosti svetovanja in terapije

  Za pomoč pri zasvojenosti z igrami na srečo v Slovenija je slovenščina vlada uvedla nacionalni register samoizključitve. Vendar je samoizključitev zelo skrajna možnost. Bolje je začeti s svetovanjem in terapijo.

  prenehajte s težavami z igrami na srečo v SlovenijaNi tako slabo, kot se morda sliši. Organizacije, kot je Gambling Help Online, ki smo jih pravkar omenili, zdaj ponujajo možnost spletnega klepeta v živo s strokovnjakom, kadar koli izberete. Lahko se izkaže za resnično koristno.

  Vsi ti svetniki so profesionalci. Morda boste ugotovili, da lahko pogovor z neodvisnim strokovnjakom, zasebno in zaupno, res pomaga. Ta druga oseba lahko na vašo posamezno situacijo pogleda z novega in objektivnega zornega kota in je posebej usposobljena za ocenjevanje in analizo težavnih stavarjev.

  Kot smo že povedali, so lovenščina igralci na srečo zelo neodvisni ljudje, vendar pridobivanje pomoči pri spletnih igrah na srečo na ta način lahko odpravi kakršno koli stigmo in naredi občutek veliko manj zastrašujoče, saj gre za zaupen in varen spletni postopek.

  Žogo lahko celo začnete z e-pošto.

  Prednosti in slabosti spletnega svetovanja

  ProsProti
  Priročno in prilagodljivoVtipkane ali besedilne komunikacije so lahko napačne interpretacije
  Brez čakalnih seznamov, brez potovanj in brez stroškovHitrost tipkanja ali izhod iz sinhronizacije je lahko frustrirajoče
  Odprto za vse, ki jih prizadenejo igre na srečoNi primerno za nujne, krizne situacije

  Premagovanje strahu pred zdravljenjem

  Misel na zdravljenje morda nekaterim slovenščina igralcem na srečo ne bo všeč, vendar lahko resnično pomaga.

  nehaj igrati na srečoKognitivno vedenjsko terapijo (CBT) je mogoče uporabiti za iskanje logike iger na srečo in preučevanje stvari, kot so možnosti za zmago v prepričanju osebe o sreči, ki poskuša spretno igrati v igrah, ki ne temeljijo na spretnostih.

  V zvezi z drugimi težavami, povezanimi z odvisnostjo od iger na srečo, kot so anksioznost, depresija in družbena iztrebljanja, se lahko psihološke terapije izkažejo za zelo koristne.

  Pogovor s finančnim svetovalcem lahko pomaga tudi pri iskanju alternativ za obračun dolga.

  Vključitev v skupinsko terapijo

  skupinska terapija z igrami na srečoSkupinska terapija je še ena možnost, ko gre za odvisnost od iger na srečo. Če ne želite iti po spletnih poteh, lahko vedno začnete tako, da se pogovorite s svojim zdravnikom, ki se po potrebi lahko napoti k ustreznemu psihologu.

  Organizirate lahko skupinske psihoterapevtske seje, ki vam omogočajo, da se s svojimi vrstniki pod strokovnim vodstvom pogovorite o svojih težavah in pogovorite o možnih terapijah.

  Za vedno prenehajte z igranjem na srečo s samoizključitvijo

  prenehajte z igranjem na srečo za vedno s samoizključitvijoSamoizključitev je zadnja možnost na mizi, če imate težave z zasvojenostjo z igrami na srečo. Resnično ga je treba jemati šele, ko ste izčrpali vse možnosti. Ugotovili boste, da imajo vse vrhunske slovenščina spletne igralnice vzpostavljen postopek samoizključitve. Če menite, da je to edina možnost za vas, se lahko obrnete na ekipo za podporo spletnih iger na srečo v zadevni spletni igralnici in se uvrstite na njihov seznam za izključitev.

  Če ste se odločili za popolno izključitev iz te platforme, bo vaše članstvo v igralnici preklicano. Vendar se nekateri slovenščina hazarderji odločijo, da se le prepovejo ali samoizključijo iz nekaterih iger.

  Na nekaterih platformah imate možnost nastaviti dnevne, tedenske ali mesečne omejitve depozita . Praksa se razlikuje od igralnice do igralnice.

  Slovenščina nacionalni register samoizključitve

  Ekipa pri GamblingORB je prej omenila slovenščina nacionalni register samoizključitve. Gre za prostovoljni proces, pri katerem si lahko vsak Slovenija, ki meni, da ima težave s stavami, prepove sodelovanje v kakršnih koli interaktivnih storitvah stave prek državnih meja za obdobje od najmanj treh mesecev do za vedno.

  Verjame se, da se bo začela kmalu. Poleg tega, da se bodo samoizključili, bodo slovenščina igralci s težavami z odvisnostjo od iger na srečo izključeni tudi iz neposrednega spletnega oglaševanja in promocij iger na srečo. Ko je igralec registriran, bo izključen iz vseh Slovenščina igralnic do konca izbranega igralca do konca obdobja izključitve. Dejanja ni mogoče razveljaviti.

  Vse slovenščina spletne platforme bodo imele dve skladni z zakonodajo, ko bo začela veljati.

  Drugi nacionalni programi samoizključitve

  kako prenehati z igranjem na srečoVeč drugih držav že ima podobne programe. Združeno kraljestvo, na primer, ima svoj program Gamstop , ki velja za vse spletne platforme za stave v Združenem kraljestvu, ki imajo licenco britanske komisije za igre na srečo. Švedski inšpektorat za igre na srečo ima podoben program, imenovan Spelpaus .

  Vsi ti programi samoizključitve imajo eno skupno stvar. Igralcem prepovedujejo dostop do spletnih mest, ki jih imajo njihovi nacionalni organi za licenciranje. Vendar pa igralcem ne morejo preprečiti dostopa do spletnih igralnic, ki jih licencirajo druge agencije.

  Drugi programi za prepoved iger na srečo po meri

  Pomoč pri spletnih igrah na srečo je na voljo tudi v posebnih programih, kot sta Gamban in Gamlock . Ti programi niso specifični za državo. Z njimi se lahko izključite iz stavnic po vsem svetu. Ti programi imajo tudi nadzor otrok, ki vam omogoča, da otrokom s težavami z odvisnostjo od iger na srečo preprečite dostop do spletnih stavnih platform.

  Diskretno pridobivanje pomoči pri zasvojenosti z igrami na srečo

  svetovanje pri igrah na srečoNihče si ne želi priznati, da je zasvojen z igrami na srečo. To ni nekaj, kar želijo oddajati. Zato so bile ustanovljene številne organizacije za anonimno pomoč. Seveda problematično igranje iger na srečo ni samo slovenščina problem, zato imajo številne države po vsem svetu tovrstne agencije.

  Svetovne organizacije za anonimno pomoč

  Kot del naše zaveze tukaj v Gambling Orb, da pomagamo ljudem, da ugotovijo, kako prenehati z igrami na srečo ali nadzirati stavne dejavnosti, z veseljem objavljamo podrobnosti o naslednjih agencijah.

  Anonimni hazarderji

  Gamblers Anonymous je bil ustanovljen leta 1957 in ima predstavnike po vsem planetu. Edina kvalifikacija za igralce, ki se želijo pridružiti, je, da želijo in potrebujejo motivacijo, da prenehajo z igrami na srečo ali jih nadzorujejo. Imajo 12-stopenjski program, s katerim se lahko igralci lotijo ​​upravljanja svojih stavnih dejavnosti. Do spletnega mesta GA lahko dostopate na naslovu http://www.gamblersanonymous.org/ga/ .

  Nacionalni svet za problematično igranje iger na srečo

  NCPG je dobrodelna organizacija, ki pomaga ljudem z odvisnostjo od iger na srečo in njihovim družinam v Združenih državah. Nima nobene povezave s stavno industrijo. Njihova spletna stran vsebuje informacije in pomoč, ki je na voljo od države do države. Njihovo spletno mesto lahko obiščete na naslovu http://www.ncpgambling.org .

  Tabela vsebuje kontaktne podatke o drugih agencijah za odvisnost od iger na srečo po svetu.

  DržavaOrganizacijaKontaktni podatki
  Argentinawww.gameresponsible 0800-333-0333,
  AvstrijaPomoč pri odvisnosti od iger na srečo (1) 544 13 57
  BelgijaKAJ 02 423 03 33
  BrazilijaAnonimni hazarderji (11) 3229-1023
  KanadaProblem Igre na srečo 1-866-531-2600
  ČilePsihologi Igre na srečo Čile 9 222 3860
  FrancijaIFAC + 33 (0)2 40 84 76 20
  NemčijaOdgovorno igranje na srečo: odvisnost od iger na srečo 0800-1 37 27 00
  ItalijaTVNGA 800 55 88 22
  NizozemskaAGOG 0900-2177721
  NorveškaTelefonska linija za pomoč 800 800 40
  PortugalskaOdgovorno igranje 213 950 911
  ŠpanijaFEJAR 900 200 225
  ŠvedskaVodnik 020-819 100
  ŠvicaIščem Švico 021 321 29 11

  Uporabne telefonske številke za pomoč slovenščina igralcem

  Ta ORB o igrah na srečo se osredotoča na igralce, ki iščejo pomoč pri spletnih igrah na srečo v Slovenija, zato je tukaj nekaj podrobnosti o spletnem mestu, za katere upamo, da vam bodo v pomoč.

  • org.au – Ta organizacija je preprosto in priročno orodje za ocenjevanje ter brezplačna pomoč za reševanje težavnih stav.
  • vic.gov.au – To spletno mesto vsebuje povezave do storitev pomoči, ki jih zagotavlja Victorian Responsible Gambling Foundation.
  • sa.gov.au – Ta organizacija ponuja brezplačno telefonsko številko za pomoč 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Je zasebna, zaupna in nudi pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

  Pomagajte prijatelju, ki je odvisen od iger na srečo

  podpora za spletne igre na srečoPoskusite ne pustiti jeze ali frustracije. Pomembno je, da ne izgledate grozeče ali obsojajoče.

  Nikoli ne ponujajte odplačevanja dolgov nekoga drugega, ki so nastali zaradi iger na srečo. Lahko ustvari napačen precedens. Boljši pristop je predlagati finančno svetovanje.

  Poskusite nekoga prepričati, da potrebuje pomoč ali zdravljenje

  Prepričati sebe ali nekoga drugega, da potrebujejo pomoč, je ena najtežjih stvari. Je. Vendar edina pot naprej.

  Nazaj na vrh